Utbyggt artbingo, nu med allemansbrickor för alla

Med en halv dags facit på hand blev kanske de enklaste artbrickorna trots allt för svåra för de som inte skådar så mycket men ändå vill vara med i artbingot. Och så ska vi naturligtvis inte ha det, så var så goda – Allemansbrickorna är här! Den perfekta vägen in i fågelskådningens härliga värld för alla.

Allemansbrickorna är upplagda precis som de ordinarie brickorna, men kräver inte lika goda artkunskaper. Bricka 1-2 innehåller inte ens enskilda arter utan här återfinns istället artgrupper som svan, gås och rovfågel (Bricka 1) och olika aktiviteter man kan se en fågel utföra som flyga, dyka eller eller leta mat m.m. (Bricka 2). Därefter följer två brickor med 50 av de enklare arterna från de ordinarie brickorna samlade på två brickor istället för att vara så utspridda som de faktiskt blev (Bricka 3 och 4).

Vi hoppas det här ska locka ännu fler deltagare! Perfekt komplement till uppmaningen vi delade i morse om att locka museum-, naturum- och butiksbesökare m.m. Och perfekt att langa över till grannen? Ladda ner allemansbrickorna här och sätt igång!