Tre dagar = artrekord

ortolan2

Efter tre fullgångna dagar av Nationalcykelrallyt har vi nu lyckats cykla in fler arter än under Musikhjälpenrallyt i vintras! Bra trampat! Tyvärr lyser dock fortfarande ortolansparven med sin frånvaro i artlistorna – vilket understryker vikten av veckans motto. Det behövs verkligen cyklas in pengar till stöd för ortolansparven!

Och det går framåt på den fronten: Dag för dag ansluter sig fler cyklande skådare (eller icke-cyklande gångskådare) till tävlingen, och dag för dag cyklar vi tillsammans in fler arter. Och således fler kronor.  Med fyra dagar kvar är vi uppe i 40 aktiva deltagare. Nu tar vi sikte på att spräcka 50-vallen. Fixar vi det imorgon? Försök dra med någon du känner! Och vill personen i fråga inte cykla – påminn dem om att det går lika bra att gå. Eller bara tomtskåda hemifrån. Cykelrallynamnet till trots är det ju faktiskt fullt möjligt. Påminn gärna folk med bra skådartomter om det!

Spänningen i själva tävlingen tätnar också, och det är tätt i flera toppar. Rapportområdesmässigt, både procentuellt och till faktiskt artantal, och dessutom individuellt i flera av rapportområdena. Kampen områden och skådare går vidare, och kanske trillar ett par rapportområden till in i tävlingen innan veckan är slut. Några stora lyser med sin frånvaro än så länge, men man kanska bara mörkar och har stretchat vadmusklerna hela helgen och är redo att ta upp kampen nu? Och det är bara 24 arter kvar till 200-gränsen artmässigt. Går det tro? Ortolansparv + 23 till? Låt oss sikta på det!