Skådarhjälpen 4-12 juni för Ottenby fågelstation

ncr16_01_intro

Sommarhettan står för dörren och om sju dagar slår Skådarhjälpen återigen upp portarna för en insamling till stöd för fåglarna. Efter två år med artspecifika insamlingar (ortolansparv och skräntärna) fokuserar vi om lite och låter årets insamling gå till en välbekant 70-åring – Ottenby fågelstation. Ottenby är ett monument i svensk fågelhistoria, men som många av er kanske redan snappat upp via Vår Fågelvärld är det inte gratis att driva fågelforskning på hög nivå. Stationen behöver mer pengar för att kunna fortsätta som förut. Och vad vore Ölands södra udde utan en högaktiv fågelstation? Alla ni som någon gång satt er fot där vet att det inte vore alls samma sak. Så om en vecka kör vi, och försöker få alla vi känner att känna efter inombords vad de egentligen tycker om Ottenby. Sen omvandlar vi den känslan till pengar och har lite kul tillsammans på vägen.

NYTT FÖR I ÅR ÄR ATT DET FINNS TVÅ SÄTT ATT DELTA:
1. Genom att delta i NATIONALCYKELRALLYT
2. Genom att skänka pengar till NATIONALSKÅDARBÖSSAN

NATIONALCYKELRALLYT
Precis som tidigare år sitter alla vi som gillar att cykelskåda upp på våra cyklar och kör tredje upplagan av Nationalcykelrallyt. Med cykel, andra muskeldrivna transportmedel eller promenerandes skådar vi och räknar in allt vi ser under veckan. På köpet får vi en spännande kollektiv tävling mellan landets olika rapportområden. När veckan är slut skänker vi minst en krona per art vi sett och pustar ut. Nöjda över en härlig vecka i fält och för att vi visat vårt stöd för fågelforskningen vid Ottenby.

NATIONALSKÅDARBÖSSAN
Vill du inte vara med i Nationalcykelrallyt för att du inte gillar tävlingar, kryssande, cyklande eller promenerande – eller för att du helt enkelt inte har tid – går det lika bra att stödja insamlingen ändå. Under de nio dagar Skådarhjälpen pågår håller vi en digital insamlingsbössa öppen som alla kan skänka valfritt belopp till via Swish eller en plusgiroinbetalning.

Vi återkommer under veckan med mer information. Kontrollera att cykeln är i körbart skick om du vill vara med i Nationalcykelrallyt eller börja sprid informationen om Nationalskådarbössan så att vi kan få så många som möjligt att vilja vara med! På lördag kör vi!