Pumpat och klart för Nationalcykelrallyt 2018

Då så, då var det pumpat och klart även för Nationalcykelrallyt! Och om artbingon var årets nyhet så är det här gammal känd mark för alla som varit med tidigare. Vi kör precis samma upplägg som innan och önskar alla deltagare lycka till i sadeln. Eller, om man väljer att inte cykla utan istället gå – lycka till på sulorna!

För dig som inte varit med tidigare eller behöver en uppfräschning finns en presentation av upplägget här och en detaljerad genomgång av reglerna här. Egentligen är det dock inte konstigare än att man helt enkelt lämnar bilen hemma och ger sig ut till fots eller på cykel och räknar in alla arter man ser. Länkar till topplista och rapportering finns i menyn, och inom några dagar finns där även lotteriformuläret om du vill använda dina arter du samlat ihop i Nationalcykelrallyt som grund för lotter i årets Nationalskådarlotteri (ok, då var det ju faktiskt en nyhet i år ändå även här, men den påverkar ju inte själva upplägget på cykelrallyt utan blir bara en ren bonus i efterhand).

Vädret ser ju även fortsättningsvis gynnsamt ut för den här typen av skådning, så trotsa nu fyrhjulingen och se vad helt bullerfri skådning har att erbjuda. Det blir kanske du som promenerar in en sommargylling i hemområdet den här gången? Som du bara hade kört förbi annars. Eller du som cyklar in en flodsångare en annan dag när du annars hade kört förbi med radion på. Den som prövar får se! Och om du cyklar gäller som vanligt: glöm inte skådarhjälmen! Utan huvud gör du ingen nytta framöver …