Årets extrasporre – Nationalskådarlotteriet!

Vi här nämnt det tidigare under veckan, men här kommer nu all info om Nationalskådarlotteriet samlat i en enda post. Använd gärna lotteriet som lockbete för att locka med andra. Blir det du som vinner i slutändan gynnas du av att så många andra som möjligt har varit med och bidragit.

Fina priser att vinna för alla som är med
För två år sedan slängde vi mot slutet av vecckan in ett lotteri på uppstuds för alla som var med och bidrog under Nationalskådarveckan, men i år utökar vi detta koncept redan från start. Deltar gör du genom att samla på dig artunderlag för lotter, och detta gör du genom att antingen delta i Nationalcykelrallyt eller genom att spela Nationalartbingo (se nedan). Gör det du tycker känns roligast. Eller båda två! Lägg undan bingot just när du cyklar dock, så du inte kör av vägen. Bland alla deltagare lottar vi sedan ut följande finfina priser när hela insamlingen är avklarad:

  1. En litografi med fågelmotiv som du normalt endast kan erhålla genom att skänka 5000 kronor eller mer till Ottenby fågelstation. Vinnaren väljer ett av följande tre motiv: ”Sommargyllingar från Capri” av Staffan Ullström, ”Strandskata” av Staffan Ullström eller ”Brushanespelet” av Gunnar Brusewitz. Se illustrationen till den här posten för att se hur de ser ut.
  2. Presentkort hos Naturbokhandeln på 10 % av det totala insamlingsbeloppet under Nationalskådarveckan 2018.
  3. Presentkort hos Naturbokhandeln på 5 % av det totala insamlingsbeloppet under Nationalskådarveckan 2018.

Notera att vinstbeloppen på Naturbokhandelns presentkort är beroende på hur mycket vi gemensamt samlar in. Landar insamlingen på 5 350 kronor blir alltså vinstbeloppet 535 kr, samlar vi in 9 830 kronor blir det 983 kronor och så vidare för 10 %-kortet. Det lönar sig alltså att locka med både grannen, släkten och alla skådarbekanta om det i slutändan blir du som står som lycklig vinnare. Och oavsett vilket lönar det sig för lärkorna. Ett stort tack till Ottenby och Naturbokhandeln som skänker dessa priser!

Delta i lotteriet
För att delta i lotteriet behöver du få minst en bingorad i Nationalartbingot eller observera minst 25 arter i Nationalcykelrallyt, och samtidigt skänka minst 25 kronor till insamlingen. Ser du ytterligare 25 arter i cykelrallyt eller får bingo på en bricka till kan du skänka 25 kronor till och därmed få en lott till. Och så vidare. I artbingot finns också ett par bonusmöjligheter till extra lotter som inte kostar något extra. Du får en bonuslott för varje bricka du lyckas fylla helt, och en bonuslott om du ser eller hör en sånglärka under veckan. När Nationalskådarveckan är slut nästa söndag fyller du i hur många lotter du har samlat ihop till i det lotteriformulär som kommer finnas här på hemsidan i god tid innan dess, betalar in dina pengar via Swish eller Plusgiro och sedan är det bara att hålla tummarna. Fem dagar efter veckans slut drar vi vinnarna och presenterar dem här och på Facebook. Lycka till!