3518 kryss för ortolanen

logga3_cykel_inbetalning

Nu har knappt ett dygn passerat sedan vi gick i mål, och topplistan har sett statisk ut ett tag så nu vågar vi nog säga att vi har ett stabilt slutresultat. Procentuellt gjorde Göteborg ett ryck sista dagen och tog därmed revansch på Närke (som knep segern i rapportområdeskampen under Musikhjälpenrallyt i vintras)! Artmässigt stod sig Öland ohotat ända in i mål. Sammanlagt var vi 62 skådare från 18 rapportområden som var med, och tillsammans skrapade vi ihop 3518 kryss. Ett stort tack till alla som varit med!

Nu återstår bara frågan hur stort ortolanbidrag vi har lyckats cykla ihop (hur du gör för att betala din artsumma hittar du på den här sidan). Med tanke på att 3518 kryss har registrerats borde vi hamna någonstans över det, men exakt vad slutsumman blir vet vi inte förrän om ungefär en vecka när vi fått summeringen från BirdLife Sverige/SOF. Det är som sagt fritt fram för positiva avrundningar eller mer generösa beräkningsmodeller än grundupplägget på en krona per art om man vill, och vi vet redan att tävlingens individuella segrare, Göran Andersson från Öland, valt att avrunda sin fina slutsumma på 128 kryss uppåt till 200 kronor på inbetalningskortet. Tack för det, och tack för en fin skådarinsats Göran! Notera dock att vi inte vill lägga någon press på någon att ägna sig åt avrundningar eller alternativa betalningsuträkningar om man inte vill. Gör precis som magen säger åt dig att göra. Din insats i Skådarhjälpen är precis lika mycket värd även om du bara sett 23 arter och betalat in 23 kronor. Det är inte den enskilda summan som är den största vinsten här. Vinsten är att så många som möjligt engagerar sig, och hjälper till att sprida engagemanget så att vi nästa år blir ännu fler som deltar!

Gör gärna din inbetalning så snart du kan så att vi får med så mycket som möjligt i summeringen, eftersom det tar ett par bankdagar innan pengarna dyker upp på kontot. Vi kommer så klart lägga till eventuella eftersläntrare i totalsumman senare, men det vore ju kul med en korrekt slutsumma lagom till midsommar!

Hoppas ni som inte var så cykelfrekventa skådare innan har fått blodad tand och upptäckt några av cykelskådningens fördelar. Och det går ju alldeles utmärkt att fortsätta ta sig fram på detta sätt även om tävlingen är slut för den här gången! Kanske är det rent av dags att börja på en egen cykellista? Grunden är ju redan lagd …