Vi närmar oss 10 000 kr – och har fått en ny utmaning!

Under torsdagen tickade bössan upp 2000 kronor till och vi är nu bara en tusenlapp från tiotusenkronorsgränsen. TACK ALLA SOM BIDRAGIT!

Och såg ni Gunnar Alenius utmaning som postades i bössans kommentersfält där han utmanar alla som någon gång åkt mer än 10 mil för att se en ny eller ovanlig art att skänka 500 kronor till bössan? Härligt Gunnar! Vi älskar utmaningar. Och att se både nya och ovanliga arter … så härmed är utmaningen antagen 🙂 Jag lovar att fylla på 500 kronor i fredagsbössan – vem mer vill haka på? Alla som drog på orientpiparen i våras kanske? Eller alla som dragit på bleka tornseglare i höst? Eller kort och gott alla som dragit. Nu har ni chansen att dra upp bössan rejält istället, med garanterad framgång! Missa inte den chansen 🙂

I övrigt har det under torsdagen varit fortsatt ganska lugnt, som brukligt så här mitt i veckan. Men Östergötland knappar in på Öland i täten av Musikhjälpenrallyt, och leder som vanligt deltagarmässigt med 38 deltagare så här långt. Och i dagens dagslista fick vi en ny art på förstaplatsen, nämligen sångsvan! Extremt passande eftersom det var långhalstema i Skådarhjälpen inpå knuten (se förra inlägget).

Fredagens tagg för er som vill hjälpa till med dagslistan är #Skadarhjalpen18dec, listan hittar ni på https://checklista.artportalen.se/lead…/Skadarhjalpen18dec och era bidrag sätter ni som vanligt in på https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen. Mer info och rapportering till Musikhjälpenrallyt finns på www.skadarhjalpen.se.

Nu är det fredagsmys! Och då ska vi mysa upp i femsiffrigt i bössan – för Musikhjälpen och för att ingen ska lämnas utan vård!