Tre dagars lyckad tjuvstart – och nu börjar det på riktigt!

Om mindre än en timma drar Musikhjälpen igång på riktigt, och eftersom det ändå är mörkt nu kan vi lägga ner kikarna en stund och bara njuta av att se hela härligheten braka igång på SVT (eller lyssna på det i P3). Men innan det tar vi och summerar de första tre dagarnas tjuvstart!

Men tre dagar i ryggen har nu 119 deltagare gått in i Musikhjälpenrallyt och sammanlagt lagt in över 4000 kryss av 152 arter. Och i år har det minsann inte varit vilka arter som helst, eller vad sägs om trion rubinnäktergal, större turturduva och lappuggla? Det snyter man inte ur näsan vilken december som helst!

Som vanligt är det också oerhört tätt mellan områdena i toppen (i nuläget Öland, Göteborg, Östergötland och Västmanland), och som vanligt allra flest deltagare i Östergötland. Men kommer det sluta så i år också? Det är ändå nu det börjar på riktigt – vi har sex späckade dygn framför oss och vad som helst kan förstås hända. Är det i år Östergötland ska bli omkörda av ett annat område med ännu fler deltagare? Det är bara att sätta igång och mobilisera grannar och skådarvänner för fullt och ge Östergötland den match de förtjänar på deltagarfronten!

Bössan tickar också uppåt i stadig takt och är i nuläget uppe i 3671 kr. Här gör man förstås som man vill och vi vet sedan innan att många skickar in hela sitt bidrag i slutet, men vi uppmuntrar som vanligt till portionsvisa insättningar i samband med att man tickar uppåt i artlistorna så att även bössan kan ticka uppåt i takt med det. Hur ni än gör är det i alla fall fantastiskt att ni är med och deltar i år igen. Nu bänkar vi oss framför insläppet av programledarna i buren och laddar för resten av veckans skådning!