Slutsummering 2023 (i alla fall nästan)

Ungefär ett dygn efter den officiella slutsignalen trillade årets bössa upp i exakt 35 000 kronor efter att någon slug Skådarhjälpare skickat in de exakt 142 kronor som behövdes för en sista femtusenpassering. Tack för det och tack alla andra som bidragit under veckan! Det har varit grymt kul att musikhjälpa som vanligt!

Bössan lär vara öppen ett tag till – det har varit olika mellan åren, men förra året stängde den någon gång i januari, och innan dess vet vi förstås inte det exakta slutresultatet – men lägger vi årets 35 000 till tidigare års resultat är vi nu uppe i 389 216 kr som vi gemensamt skådat in till Musikhjälpen för en bättre värld. Tänk om vi bara hade skådat istället? Vilken missad möjlighet det hade varit.

Så till Musikhjälpenrallyt där vi även i år utan tvekan kan kora Östergötland till totalsegrare! Med 48 (av totalt 152) deltagare, 1236 kryss och 56,14 art-% kammar man hem segern i tre av fyra kategorier och får bara se sig snuvade på segern i den rena artklassen där Halland toppar på 104 arter. Stort grattis ÖG – ni vet verkligen hur man musikskådarhjälper på bästa sätt!

I år kom det dessutom in rapporter från hela 20 av landets rapportområden, vilket utan att egentligen ha kollat känns som något av ett toppår. Norra Lappland ser vi till exempel inte så ofta, men i år!

Nu går vi i lite dvala – men inte lika länge som vanligt. Till nästa år väntar lite Skådarhjälpsnyheter! Mer om det inom en snar framtid, men tills dess: TACK FÖR I ÅR!

*** Och just det, länken till bössan kan ju lika gärna hänga med så länge den är öppen – alla sena bidrag är förstås lika välkomna som alla tidigare: https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen ***