Skådarhjälpen och Musikhjälpen 2023

Till helgen är det dags igen! Årets insamlingstema för Musikhjälpen är ”Ingen ska behöva dö av hunger” (mer info på musikhjalpen.se) och som vanligt samlar vi alla Sveriges fågelskådare och fågelintresserade under Skådarhjälpens flagg och skådar och samlar in så mycket vi kan!

Musikhjälpen sänds i år från Växjö den 11-17 december, men oavasett var i landet du bor kan du hjälpa till med Skådarhjälpens insamling på något av följande sätt:

  1. Var med i Skådarhjälpens Musikhjälpenrally valfritt antal dagar den 9-17 december och skänk valfritt antal kronor per art du ser under perioden (minst 1 kr/art) till Skådarhjälpens insamlingsbössa för Musikhjälpen (länk kommer senare i veckan). Om du inte varit med tidigare år finns mer info om hur det går till här, men alla kan delta – oavsett tid och ambition bidrar man till att stärka sitt rapportområde i tävlingen genom antingen artantal, deltagarantal eller kryssantal – dvs. de tre kategorier där alla landets rapportområden tävlar mot varandra i detta festliga vinterrally.
  2. Hitta på ett eget fågelrelaterat upplägg där du engagerar dig själv och andra och skänk pengar till Skådarhjälpens insamlingsbössa för Musikhjälpen (länk kommer senare i veckan).
  3. Låt bli att hitta på ett eget upplägg och bara hjälp resten av landets fågelskådare att stödja Musikhjälpen genom att skänka valfritt belopp till Skådarhjälpens insamlingsbössa för Musikhjälpen (länk kommer senare i veckan).

Mer info och länkar till både insamlingsbössan och artdokumentet för Musikhjälpenrallyt kommer finnas här på hemsidan (www.skadarhjalpen.se) och Facebooksidan (facebook.com/skadarhjalpen) senast på fredag inför att vi drar igång till helgen. Följ gärna Facebooksidan för löpande info inför och under hela Musikhjälpenveckan.

Hittills har vi tillsammans genom åren samlat in över 350 000 kronor till Musikhjälpen! Hoppas du vill vara med i år också!