Skådarhjälpen för Musikhjälpen 2016

insamling2015

Nu är det snart inte mer än ett dygn kvar innan Skådarhjälpen slår upp dörrarna för årets insamling till Musikhjälpen! Som vanligt kan du bidra genom att antingen bara skänka dina pengar via Skådarhjälpens digitala insamlingsbössa, eller genom att delta i årets upplaga av vårt Musikhjälpenrally. Båda sätten går precis lika bra. För er som bara vill skänka är bössan redan öppen, så det är bara att sätta igång. Och för er som vill vara med i årets roligaste fågelskådartävling kommer allt ni behöver veta inför starten (men egentligen vet ni redan det mesta, för vi kör precis som tidigare år):

  • Tävlingen pågår i nio dagar med start på lördag 10 december kl 00.00 och målgång söndag 18 december ca kl 22.00 i samband med att Musikhjälpen avslutas (Musikhjälpen börjar inte förrän på måndag, men vi tjuvstartar i vanlig ordning för att få fler skådbara helgdagar).
  • Skåda så mycket eller lite du vill under veckan och mata in alla arter du ser i Skådarhjälpens artlista. Du hittar all info du behöver i anslutning till själva inmatningen som du når via menyn ovan eller till höger.
  • Dina inmatade arter matchas mot andra i individuella topplistor för varje rapportområde, och kollektivt i rapportområdeskampen. Mer detaljer om  själva tävlingsupplägget finns på informationssidan för Musikhjälpenrallyt.
  • Årets digitala insamlingsbössor är redan igång, och Skådarhjälpens bössa hittar du här. Här betalar du in dina artsummor direkt till Musikhjälpen löpande under veckan enligt ungefär samma modell som tidigare (minst en krona per art, betalar du via sms är det i år 50-kronorsintervaller som gäller, betalar du med kort kan du välja exakt belopp). På sidan ”Så här betalar du i Musikhjälpenrallyt” finns alla detaljer.

Det räcker nog så för tillfället. All information finns ju här bland menyerna på sidan för den som vill läsa mer, och om något ändå skulle vara oklart är det bara att kontakta oss via Facebook, Twitter eller mail (alla adresser finns här). Säg nu till alla du känner som gillar fåglar att de också ska vara med, så försöker vi samla in så mycket som möjligt tillsammans under de här nio roliga dagarna!