Nytt rekord och en preliminär summering

SUMMERINGSDAGS! Ungefär lagom till att programledarna släpptes ut ur buren passerade vi 55 000, och det fortsätter fortfarande att stiga. Som vanligt vet vi inte exakt vad slutsumman blir förrän bössorna stängs vilket brukar vara vid nyår, och kanske är inte alla kryss inmatade i Musikhjälpenrallyt än – men vi summerar lite ändå:

I Musikhjälpenrallyt har 196 deltagare matat in över 8000 kryss av 171 arter! Grymt skådat alla, hur ni än lagt upp era veckor 🙂 Överst i rapportområdeskampen hittar vi Öland, på delad förstaplats med Göteborg rent artantalsmässigt (121 arter) men snäppet för artprocentmässigt. Östergötland ligger som stolt trea och behåller vandringspriset för flest deltagare med hela 49 stycken! Sammanlagt har skådare från 20 rapportområden deltagit och det är lika kul som alltid att se (nästan) hela Sverige förenas på det här sättet – tillsammans och mot varandra på en gång!

Hoppas ni haft en underbar vecka, alla ni som deltagit i Musikhjälpenrallyt och alla ni som bidragit på annat sätt! Det är helt fantastiskt att vi dragit in nästan 60 000 kr via Skådarhjälpen och nästan 55 miljoner i Musikhjälpen den här veckan. Och att Skådarhjälpens bössa ligger på plats 84 av totalt 5048 insamlingsbössor!

Vi ses nästa år igen! Tills dess lägger vi på minnet hur bra man mår av att skänka pengar till andra som inte har det lika gott ställt som oss själva. Det går ju faktiskt att göra det året runt, om än inte till just Musikhjälpen! ❤