Nu är det bara timmar kvar …

mh15_ok25_slutspurt

Nu är det bara ett par timmar kvar till skymningen, och om sju timmar är Musikhjälpen slut för i år. Ända fram till dess (strax före kl 22.00) går det dock bra att fortsätta skänka pengar, och här kommer en sista uppmaning om att göra just det!

För att citera Röda rutan i Musikhjälpens SVT Play-sändningar: ”Tänk en stund på allt du varit med om de senaste fem åren. [Tänk på alla härliga fågelupplevelser du har haft.] Under den tiden har 100 miljoner människor tvingats lämnat sina hem pga klimatkatastrofer. Tänk en stund på det.” Sen slänger du in ett sms till. Eller ändrar din artberäkning från en krona per art till fem eller tio kronor per art. Eller tre. Eller tänker på något annat sätt. Men tänk en stund på alla som inte har haft förmånen att skåda som du de senaste fem åren.

Tack vare dig och alla andra Musikhjälpare kommer det finnas bättre förutsättningar för många i den situationen de närmaste fem åren. Många kanske inte ens behöver hamna där. För varje krona du skänker som används till förebyggande arbete sparas fyra kronor i efterarbete …

Oavsett vad Skådarhjälpens insamlingsbössa slutar på för summa kommer vi i alla fall återigen att ha bidragit med en ansenlig summa! I nuläget är vi uppe i 12 525 kronor och nyss låg vi på 42:a plats bland de närmare 4000 insamlingsbössorna. Det kan vi vara stolta över! Var det, du med!