Musikhjälpenrallyt 2021 och 9999 andra sätt att bidra

Måndagen den 13 december drar Musikhjälpen igång, i år med temat ”För en värld utan barnarbete” (läs mer här), och som vanligt innebär det nio dagars fågelskådande och insamlande i Skådarhjälpen.

Egentligen borde det vara nationell ledighet för alla invånare under hela Musikhjälpenveckan (i alla fall om Skådarhjälpen fick bestämma), men eftersom det inte är det tjuvstartar vi i vanlig ordning årets insamlande och börjar Skådarhjälpa redan på lördagen den 11 december för att maximera antalet helgdagar.

Som vanligt kan man antingen delta i den nationella tävlingen Musikhjälpenrallyt där landets olika delar drabbar samman i ett nio dagar långt kollektivt artsamlande (läs mer om hur det funkar här om du inte varit med tidigare) – eller så kan man välja ett av 9999 andra sätt att bidra. Vi kommer berätta om alla dessa sätt löpande under veckan som kommer men kontentan är att alla sätt som får Skådarhjälpens bössa att ticka uppåt är bra sätt! Skapa en egen liten utmaning med grannarna och pytsa in en krona per besökande fågel på era fågelmatningar, eller lägg 10 kronor för varje gång du ser din lokala nötskrika flyga förbi under veckan.

Se där, då var redan två av sätten avslöjade. Och Musikhjälpenrallyt förstås, så det blir tre. Glöm inte att följa Skådarhjälpen på Facebook för att inte missa de 9997 andra sätten under veckan som följer. Och glöm för allt i världen inte att berätta för alla andra hur kul det är med (1) fågelskådning, (2) Musikhjälpen och (3) kombinationen av dem! Länk till bössan kommer inom kort, och rapportdokumentet för Musikhjälpenrallyt dyker upp här på hemsidan på fredag kväll. På återhörande i helgen!