Lugn onsdag halvvägs in i Skådarhjälpen 2020

Halvvägs in i Skådarhjälpsveckan kan vi nog mest beskriva onsdagens framfart i såväl Musikhjälpenrallyt som Dagslistan som en siesta. I Musikhjälpenrallyt är läget ganska mycket som igår – det har fyllts på med runt 500 kryss och enstaka nya både deltagare och arter, men på det stora hela har det handlat om småjusteringar.

Detta avspeglades också tydligt i dagens checklistedagslista som sjönk till 56 arter (med en ny dagsetta i form av nötväcka). Men ingen fara på taket. Alla behöver en vilodag för att ladda inför den sista och avgörande helgen som kommer allt närmare! Och då vet vi av erfarenhet att det brukar hända MYCKET, både i listor och bössor!

Allt tog dock inte en vilodag idag – Skådarhjälpen inpå knuten i Fåglar inpå knuten har noterat den mest aktiva dagen idag, kanske beroende på ugglornas oemotståndlighet under Ugglornas dag? Eller på grund av ett ökande intresse för denna nya del av Skådarhjälpen? Vi får se hur det fortsätter imorgon då långhalsade fåglar står på menyn (se förra inlägget för mer detaljer).

Allt som allt har bössan stigit en tusenlapp idag och vi tackar alla som bidragit! Det är härligt att se siffrorna ticka uppåt – för Musikhjälpen och för att ”ingen människa ska lämnas utan vård”. Fortsätt lämna era bidrag här: https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen, och att rapportera med hashtagg i Artportalens checklista. Imorgon är det #Skadarhjalpen17dec som gäller och dagslistan kommer man hitta här: https://checklista.artportalen.se/lead…/Skadarhjalpen15dec.

På återhörande imorgon!