Inför Musikhjälpenrallyt 2015

insamling2015

Nu är det snart inte mer än ett dygn kvar innan Skådarhjälpens Musikhjälpenrally 2015 drar igång! Här kommer allt ni behöver veta inför starten (men egentligen vet ni redan det mesta, för vi kör precis som förra året):

  • Tävlingen pågår i åtta dagar med start på lördag 12 december kl 00.00 och målgång lördag 19 december ca kl 22.00 i samband med att Musikhjälpen avslutas (Musikhjälpen börjar inte förrän på söndag, men vi tjuvstartar i vanlig ordning för att få fler skådbara helgdagar).
  • Skåda så mycket eller lite du vill under veckan och mata in alla arter du ser i Skådarhjälpens artlista (det här skiljer sig lite från förra året då vi hade en topplista som baserades på rapporter i Artportalen, men efter flytten av fåglarnas rapportsystem tidigare i år har Artportalen inte haft tid att ordna en ny fungerande lista åt oss än). Årets inmatning är dock enkel och ska förhoppningsvis inte vålla några bekymmer. Du hittar all info du behöver i anslutning till själva inmatningen som du når via menyn ovan eller till höger.
  • Dina inmatade arter matchas mot andra i individuella topplistor för varje rapportområde, och kollektivt i rapportområdeskampen. Mer detaljer om  själva tävlingsupplägget finns på informationssidan för Musikhjälpenrallyt.
  • Årets digitala insamlingsbössor är redan igång, och Skådarhjälpens bössa hittar du här. Här betalar du in dina artsummor direkt till Musikhjälpen löpande under veckan enligt exakt samma modell som förra året (minst en krona per art i 25-kronorsintervaller). På sidan ”Så här betalar du i Musikhjälpenrallyt” finns alla detaljer om du inte är bekant med det sedan tidigare.

Det räcker nog så för tillfället. All information finns ju här bland menyerna på sidan för den som vill läsa mer, och om något ändå skulle vara oklart är det bara att kontakta oss via Facebook, Twitter eller mail (alla adresser finns här). Säg nu till alla du känner som gillar fåglar att de också ska vara med, så försöker vi samla in så mycket som möjligt tillsammans under de här åtta roliga dagarna!