Första mellantiden i Musikhjälpenrallyt 2023

Första helgen och fyra vardagar är avklarade. Men hela fredagsmyset och den intensiva sluthelgen återstår och vi hoppas som vanligt att det fortsätter flöda in nya deltagare hela vägen fram till söndag! Det är aldrig för sent att haka på 🙂 Här kommer en kort rapport inför slutfasen!

Hittills har 124 deltagare från 16 olika rapportområden lagt in 3912 skådarhjälpande kryss av 138 olika arter i Musikhjälpenrallyt. Deltagarmässigt är som vanligt Östergötland i topp i med 41 deltagare, och just nu leder faktiskt Östergötland även när det gäller kryssantal och artprocent! När det gäller artantal är Göteborg i dagsläget i topp. Men allt det här kan ändras. Det finns betydligt fler än 41 skådare i alla rapportområden, så med en liten kampanj i din närhet kan vilket område som helst segla förbi både Östergötland och alla andra. Och blir man många ökar även kryssen och arterna. Så även om Ög varit ohotade i deltagarantal flera år nu finns det inget som hindrar valfritt område att ändra på den saken.

Egentligen spelar det ju inte heller någon roll vem som vinner. Det viktigaste är att Musikhjälpen vinner. Och Musikhjälpen vinner allra mest på att vi blir så många som möjligt och samlar in så mycket som möjligt, så även om du inte varit med varken i år eller tidigare år är det bara att haka på någon av de avslutande dagarna!

Insamlingsbössan börjar också fyllas på så sakteliga och vi har långsamt tickat upp över 5000 kr. Detta kommer förstås öka mycket den sista helgen, det vet vi från tidigare år eftersom såväl de flesta i Musikhjälpenrallyt som de flesta andra med egna artupplägg eller helt artfrikopplade insatser lägger in sina artbidrag i bössan mot slutet. I helgen kör vi därför utöver bevakning av rallyupplösningen sedvanlig bössvaka där vi ser hur mycket vi kan skramla ihop i år. Men först ska vi skåda lite till! Ut och skåda, in och lägg in. Nu tar vi sikte på den rafflande upplösningen!