Finfin start med kaspisk trut och 51 deltagare

Sådär, då är vi igång på allvar! Med ett dygn i bagaget har nu 51 personer gått in i tävlingen, och som vanligt är det Östergötland som dominerar antalsmässigt med 18 deltagare. Förra året blev det ju till slut hela 66 deltagare bara från Östergötland, så vi är långt ifrån nära toppen än. Det här har bara börjat …

Art- och artprocentmässigt ligger dock Göteborg i topp med 85 ihopskrapade arter av de hittills elva deltagarna där, medan Stockholm står för dagens tyngsta rapporterade art i form av en kaspisk trut som rapporterats av två deltagare.

Kika gärna in på topplistorna och jämförelsesidan via länken i menyn här på www.skadarhjalpen.se, och mata in det du har sett också – även om det bara handlar om sju arter du såg i trädgården idag och ingen av dem är ny för ditt området. Vi vill nämligen också se totalantalet registrerade kryss öka, liksom totalantalet engagerade skådare!

Nytt för i år är att topplistan även visar antal deltagare per område. Kommer någon kunna rå på Östergötland där? Vi har åtta dagar på oss att ta reda på svaret. Skåda på!