En första summering efter nästan ett dygn

Då preliminärsummerar vi dag 1! Det tickar fortfarande in både bidrag och arter, men så här ser det ut just nu:

• 73 deltagare har gått in i Musikhjälpenrallyt och registrerat ungefär 2000 kryss, och Östergötland leder med 0,03 art-% före Göteborg! Oerhört tätt i toppen som vanligt alltså. Men med tidigare års facit vet vi att många deltagare brukar ansluta senare, så utvecklingen kan gå hur som helst framöver!

• Dagens dagslista från alla som rapporterat med #Skadarhjalpen12dec i Artportalens checklista är uppe i 120 arter med blåmes i topp som dagens mest rapporterade art (https://checklista.artportalen.se/lead…/Skadarhjalpen12dec). Kul att så många provat på att använda checklistan! Fortsätt med det, och se det gärna som Johan Karlsson uttryckte det i en kommentar tidigare idag: ”Jag ser verkligen detta som ett tillfälle att lära mig checklistan”! Perfekt inställning. Checklistan är kanon, både under och efter Skådarhjälpen. Ta tillfället i akt, så ser vi om vi kan komma högre än dagens 120 arter imorgon. Då gäller #Skadarhjalpen13dec som tagg och dagslistans länk hittas på https://checklista.artportalen.se/lead…/Skadarhjalpen13dec

• Insamlingsbössan är uppe i 820 kronor. Vi vet ju att den brukar öka exponentiellt och starta ganska blygsamt, så det ser med andra ord ut ungefär som vanligt! Men vi påminner om det vi brukar: Skänk gärna successivt under veckan flera gånger istället för allt på slutet – det blir roligare att följa bössans framfart då!

Till sist: Glöm inte bort att det går fint att bidra till insamlingen utan att vara med i vare sig Musikhjälpenrallyt eller Dagslisteutmaningen. Kika in i Fåglar inpå knuten för andra upplägg, eller bara skänk det du vill till bössan: https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen – alla bidrag är lika mycket värda. Nu laddar vi inför dag 2!