Årets extrainsamling: En hälsning från rubinnäktergalen i Vargön!

Tack på förhand hälsar rubinnäktergalen! Vi har stämt av med fågeln själv och hen står helt bakom att stödja insamlingen till Musikhjälpen. ”Det var ju därför jag flög hit” som hen själv uttryckte det bland mjölmaskarna i morse. ❤ Och ni ser väl vad den uppmanande rubinblicken vill förmedla? Här är adressen till RUBinsamlingsbössan: https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen

Vad vi menar? Jo, så här: Hör upp alla rubinskådare! Vi vet att ni är många och att ni den senaste månaden fått se en av era drömarter som virrat sig hit från ostasien. Men i ostasien finns det inte bara en massa rubinnäktergalar utan också en massa barn som tvingas arbeta istället för att gå i skolan, och dessutom under oacceptabla förhållanden. Många gånger för att vi ska kunna köpa saker onödigt billigt. Spåren av barnarbete finns överallt. I mobilen du navigerade med till Vargön, i kläderna du hade på dig, osv.

Det är därför Musikhjälpen i år samlar in pengar för en värld utan barnarbete. Och som vanligt samlar Skådarhjälpen ihop allt vi kan från Sveriges fågelskådare för att bidra. Efter en vecka med tävlande i vårt Musikhjälpenrally ligger bössan på drygt 10 000 kr, men nu tänkte vi låta allas glädje över sina rubinnäktergalobsar få hjälpa till också så ska vi se hur högt vi kan dra den här bössan i år! Förra året kom vi upp i 51 000 kr – utan rubinnäktergal. Hur långt kan vi nå med en sådan ädelsten i allas obsböcker?

Här kommer fyra förslag på hur du kan bidra! 1. Skänk en krona för varje mil du åkte för att få se rubinnäktergalen! 2. Skänk en summa motsvarande hur läcker du tyckte den var på en 100-kronig skala! 3. Skänk lika många kronor som det kryss det blev i ordningen för din del! 4. Skänk vilken summa du vill och relatera det hur du vill till rubinnäktergalen!

PS. Tack till Simon Carrington för den magiska bilden 🤩 Dela gärna denna uppmaning på alla platser där ni tror att rubinskådare kan finnas så ser vi hur högt bössan kan nå innan söndag kväll! DS.