10 000 kronor i bössan och brunsångare i listan!

Då summerar vi läget inför sista helgen – och den årliga slutspurten. Nu ska de sista arterna hängas in och bössan fyllas till den svämmar över, precis som det brukar vara. Och under dagen idag passerade vi den första stora milstolpen när vi gick upp i femsiffrigt och passerade 10 000-kronorsgränsen. Fortsätt fylla på med era bidrag här: https://bossan.musikhjalpen.se/skadarhjaelpen.

I Musikhjälpenrallyt slog Roger Eskilsson i Göteborg till med veckans tyngsta nyupptäckt – en brunsångare i Torslandaviken! Den har gott sällskap av Sörmlands bergtajgasångare i rallyt, men bergtajgan fanns på plats redan innan vi drog igång så det var inte lika oväntat. Kul – det är alltid roligt när det här insamlandet leder till roliga upptäckter! Och det finns ju två dagar till att göra ännu fler häftiga upptäckter på, så fortsätt skåda. Totalt har vi nu passerat 170 arter och 150 deltagare, men båda de siffrorna kan vi förstås höja ett par snäpp till innan söndag. Då vet vi också om Öland lyckas hålla undan i toppen. Greppet ser ganska starkt ut, men man vet som bekant aldrig vad som kan hända …

Dagens dagslista från Artportalens checklista toppades av gärdsmyg, och totalantalet låg som de senaste dagarna runt 60 arter. Men nu får vi se om den gör ett ryck uppåt imorgon igen när det är lördag? Använd taggen #Skadarhjalpen19dec när du rapporterar, och kolla läget under dagen här: https://checklista.artportalen.se/lead…/Skadarhjalpen19dec.

Och har ni några bra rovfågelsbilder på lager kan ni gärna passa på att slänga in dem i Fåglar inpå knuten med en hänvisning till Skådarhjälpen, för där kör vi rovfåglarnas dag under lördagen! (Mer info i förra posten)Då så, ladda slutspurtsmusklerna – nu kör vi! För Musikhjälpen och #mh20!