Hur samlas pengarna in?

Tanken med Skådarhjälpen är ju att samla in pengar, och den allra största delen kommer från deltagarna själva. Alla som deltar skänker under tävlingen en summa som baseras på hur många arter man ser – ju fler arter, desto mer får man glädjen att bidra med! Men alla utomstående, såväl privatpersoner som företag, är förstås välkomna att bidra även om man inte deltar i själva tävlingen.

DIGITAL INSAMLINGSBÖSSA ELLER DIREKTINSÄTTNING

För att du ska vara säker på att dina pengar går direkt till syftet (Musikhjälpen eller fågelskydd) använder vi inga mellanhänder när det gäller pengarna, utan de går direkt från dig till mottagaren. I Musikhjälpenrallyt använder vi oss av Musikhjälpens digitala insamlingsbössa för att samla in pengarna. Hur det fungerar i detalj hittar du på den här sidan. Under Nationalskådarveckan sker inbetalningen direkt till BirdLife Svergies fågelskyddsfond. Hur det fungerar i detalj hittar du på den här sidan. Eftersom man betalar baserat på hur många arter man sett under tävlingen landar man normalt på 25-100 kronor. Kostnaden blir alltså inte särskilt stor för varje enskild person, och det är inte heller det som är tanken. Tanken är istället att få så många som möjligt att vara med, så att vi tillsammans kan skåda ihop en ansenlig summa över landet. Ju fler som är med, desto bättre. Verkar din granne smygskåda lite på ditt fågelbord? Berätta för dem om Skådarhjälpen och få med dem också. Alla är välkomna att vara med! Och vill man skänka mer än en krona per art är det naturligtvis tillåtet! Alla former av extra frikostighet är tillåtna, och vill du följa en egen mall (till exempel fem eller tio kronor per art), eller kanske utmana någon kompis med ett annat upplägg är det bara att köra på! 

FÖRETAG OCH ICKE-TÄVLANDE

Givetvis går det bra att skänka pengar även om du inte är med i tävlingen. Representerar du ett företag som tycker att Skådarhjälpen är ett bra initiativ får du gärna lägga in en donation på valfritt belopp. Gör du det får du gärna uppmärksamma oss på vilka ni är och vilket belopp ni skänkt genom att skicka ett mail till sponsor@skadarhjalpen.se. Samma sak gäller förstås privatpersoner som av någon anledning inte vill vara med och tävla. Men ska vi vara ärliga förstår vi inte varför ni inte vill det, så ta i så fall och ställ er och titta ut genom fönstret tills ni har sett åtminstone en fågelart. Och då kan ni lika gärna vara med i tävlingen ni också för att stödja ert rapportområdes totala antal inmatade kryss … 🙂