Så här betalar du i Musikhjälpenrallyt

Pengarna till Musikhjälpen samlas in via en digital insamlingsbössa. Hur mycket du betalar avgörs av hur många arter du har sett under tävlingen, och själva betalningen gör du via sms. Allt du behöver veta finns förklarat här.

BETALA MED SWISH, KORT ELLER SMS

Betalningar till Skådarhjälpens digitala insamlingsbössa för Musikhjälpen görs enklast via Swish eller kortbetalning (med valfria belopp), men det går också bra att betala via sms (med fasta belopp: 50, 100, 300, 500 eller 700 kronor). Oavsett hur du väljer att betala är det bara att gå in på bössan via den här länken, markera hur du vill betala, välja belopp och genomföra betalningen.

VAD INNEBÄR SMS-BETALNING?

Om du aldrig har betalat något via sms innan kommer du i samband med att du skänker pengar för andra gången (dvs. om du gör mer än en inbetalning) att få ett konto registrerat hos WyWallet, som är ett samarbete mellan alla stora svenska mobiloperatörer för att hantera sms-betalningar i enlighet med lagen. Det är inga konstigheter, och har du ett vanligt privatabonnemang behöver du inte göra någonting. Du får ett meddelande från WyWallet att ett konto har skapats, och pengarna kommer du betala på din nästa mobilfaktura. Har du kontantkort eller företagsabonnemang måste du skapa ett konto hos WyWallet, men det är inte mer komplicerat än att skapa ett konto någon annanstans. Du registrerar ditt mobilnummer och väljer om du vill betala via faktura, fylla på pengar i förväg via kortbetalning, eller att det ska dras direkt från din kontantpott (fungerar endast för registrerade kontantkort hos Tre och Comviq). Det kanske låter krångligt, men det är det inte. Förr eller senare måste du ändå aktivera ditt WyWallet-konto eftersom det här inte är något unikt för Musikhjälpen, utan den totalt dominerande tjänsten för betalningar via mobil i Sverige idag. Mer info finns på WyWallets hemsida.

HUR MYCKET SKA MAN BETALA?

I Musikhjälpenrallyt använder vi oss av Musikhjälpens digitala insamlingsbössa för att samla in pengarna, och grundregeln är att man skänker minst en krona per art man observerat. Väljer du att betala via sms har du bara fasta belopp att välja på, så då använder du dig av följande donationsstege och betalar 50 kronor i taget:

Ser man 1-50 arter betalar man 50 kr
Ser man 51-100 arter betalar man 100 kr
Ser man 101-150 arter betalar man 150 kr
osv …

Vill man skänka mer än din artsumma eller vad den här stegen anger är det naturligtvis inte bara tillåtet utan utomordentligt välkommet! Alla former av extra frikostighet är tillåtna, och vill du följa en egen mall (till exempel fem eller tio kronor per art), eller kanske utmana någon kompis med ett annat upplägg är det bara att köra på. Meddela oss gärna i så fall vilket upplägg du kör på info@skadarhjalpen.se eller via Facebook så att vi kan sprida din modell och inspirera andra att göra likadant!

NÄR SKA MAN BETALA?

Insamlingsbössan stänger strax innan Musikhjälpen är slut (oftast kl 22.00 sista tävlingsdagen), och ända fram till dess kommer det gå att skänka pengar. Allra helst vill vi dock att du betalar in löpande under veckan varje dag du har något nytt att skänka. Då kan alla tydligt följa insamlingens framfart i Musikhjälpens topplistor för digitala insamlingsbössor under veckan.